17.1.2015 sibeliusjunan matkassa helsingistä hämeenlinnaan

Palaa blogiin

Kirjoittaja Jouko Kivimetsä on Tapahtumajunan innovaattori, kehityspäällikkö ja kyseisen matkan junaisäntä.

 Tunnelmia Sibeliusjunasta

Ensimmäinen Tapahtumajunan Sibeliusjuna starttasi Helsingistä 17.1.2015 klo 13.07 aivan aikataulun mukaan. Tikkurilan jälkeen alkoi alkulämmittely Sibeliuksen 150-vuotisjuhlavuoden konserttiin. Metropolian musiikin opiskelijat Miia Roiko-Jokela (huilu) ja Henrik Holmström (kitara) ehtivät soittaa nin 15 kappaletta ja junayleisö kuunteli keskittyneesti.

Huilisti Miia Roiko-Jokela ja kitaristi Henrik Holmström esiintyivät Sibeliusjunassa

Duo esitti Sibeliuksen ja aikalaisten ohjelmaa kertoillen tarinoita illan ohjelmasta

Vauhtia kiskoilla!

Vaikka nopeutta oli välillä 160 km/h, junan akustiikka oli hyvä jopa herkille soolohuiluosille. Helsinki-Hämeenlinna junamatka meni hujahtamalla. Sokos Hotelli Vaakunan buffet sai osallistujilta paljon kiitosta.

Juhlavuoden avajaiskonsertti Verkatehtaalla oli loppuunmyyty viimeistä paikkaa myöten.

Hämeenlinnan Verkatehtaan sali oli loppuunmyyty. Eipä ihme, koska Sibeliuksen syntymäkaupungissa oli aloitettu virallisesti valmistautua juhlavuoteen jo 2009. Suuri täyttymys oli koittanut.

Valtiovaltaa avajaiskonsertissa edusti kulttuuriministeri Pia Viitanen.

Kulttuuriministeri Pia Viitanen piti hämeenlinnalaisten terhakkuutta arvossaan, muun muassa sitä, että ministeriön pyynnöstä kaupunkiin perustettiin Sibeliuksen syntymäkaupunki -säätiö, joka järjestää konsertteja ja koordinoi juhlavuoden tiedotusta. Ministeri painotti, kuinka valtava merkitys Sibeliuksella on ollut Suomen "brändille" jo noin 120 vuoden ajan. Juhlavuosi on saanut sijansa Unescon merkittävien juhlavuositapahtumien listalla ja ympäri maailman järjestetään yli 1 000 juhlavuoden konserttia.

Sopraano Camilla Nylund ja kapallimestari Okko Kamu.

Upeasti esiintynyt Sinfonia Lahti.

Illan päätähdet olivat sopraano Camilla Nylund ja kapellimestari Okko Kamu. Myös koko Sinfonia Lahti ansaitsee kiitoksen ikimuistoisesta konsertista. Varsinkin juhlakonsertin avannut harvinainen herkku, Metsänhaltija, oli järisyttävän huikea kokemus.